Algemeen

60-Jarig huwelijksjubileum echtpaar Boonstra-Groenewoud

Op 1 november 2021 was het precies 60 jaar geleden dat Jaap Boonstra en Foekje Groenewoud uit Sint Annaparochie elkaar het ja-woord gaven. 

Wethouder Boukje Tol van de Waadhoeke ging bij het echtpaar langs om de felicitaties over te brengen. Foto: Ubbo Posthuma.

Het bruidspaar Boonstra-Groenewoud, beiden geboren in 1937, is getrouwd op een prachtige zonnige eerste november in 1961. Jaap en Foekje leerden elkaar kennen op een dorpsfeest in Hallum, waarna er afspraakjes volgden. Er kwam een verloving en weer later de bruiloft.

Jaap is geboren en getogen in Sint Anna en heeft zijn geboortegrond nimmer verlaten, een echte Bilkert die trouwde met een Friezin uit Stiens. Na de bruiloft was het eerst inwonen in Stiens, woningnood was ook toen al een probleem, waarna een klein huisje in Sint Anna beschikbaar kwam. Tot vorig jaar woonden ze in een mooie bungalow in de Nassaustraat, maar omdat de gezondheid afnam zijn ze vorig jaar verhuisd naar een comfortabele aanleunwoning met thuiszorg.

Jaap heeft diverse werkgevers gehad, hij was boekhouder maar deed vaak meer dan boekhouden alleen. Zijn laatste baan was het opstarten van de Welkoop in Sint Anna. In zijn jonge jaren was hij een goede kaatser, maar na een motorongeluk was dat voorbij. Foekje werkte met veel plezier bij de HEMA in Leeuwarden maar toen ze trouwde was dat voorbij, zo ging dat in die tijd. Later is ze gaan werken bij de bejaardenzorg en ze hielp “achter de kerk” met bruiloften en begrafenissen. Ze heeft daar vele mooie herinneringen aan en kan daar nog levendig over vertellen.

Er kwam een dochter Yteke, die getrouwd in Amsterdam woont. Later volgde zoon Siebren die in Italië trouwde en daar woont met vrouw en twee kinderen, de kleinkinderen Alessia en Jacopo