Algemeen

Althof Accountants en Adviseurs in Stiens: Belastingaangiften opstellen is ons werk

Gevestigd in de regio in “hartje” Stiens, is Althof Accountants en Adviseurs een goed bereikbaar en 

toegankelijk accountantskantoor. Een kantoor met ervaren medewerkers uit de regio en met kennis van de regio. Met haar dienstverlening richt Althof Accountants zich op het midden- en kleinbedrijf (MKB) maar ook op particulieren. Naast het kantoor in Stiens heeft Althof Accountants ook nog een kantoor in Drachten. Totaal zijn er 11 medewerkers werkzaam.

Zijn uw zaken goed geregeld?

Het voeren van een goede financiële administratie is voor veel mensen een lastige, ingewikkelde en tijdrovende klus. 

Administratie lijkt soms te worden gezien als bijzaak of als klusje wat uiteindelijk nog geklaard moet worden en waar men dan met tegenzin aan begint. Althof Accountants en Adviseurs kan u hierbij prima van dienst zijn en u ontzorgen. Ondernemers houden zich bezig met ondernemen en doen de dingen waarin zij goed zijn en proberen daarmee een goed belegde boterham te verdienen.  Fiscale aftrekposten, financiële en fiscale voordelen en eventuele subsidies zijn vaak niet bekend bij ondernemers en particulieren. 

Wij zijn er voor onze klanten om ze te wijzen op de aftrekposten, eventuele subsidie mogelijkheden en fiscale mogelijkheden. En zo kunnen soms behoorlijke voordelen worden behaald. Het zou toch zonde zijn dat door onwetendheid dergelijke voordelen niet worden benut!

 

Wat kan Althof Accountants en Adviseurs voor u betekenen?

Althof Accountants kan u helpen om orde, grip en inzicht te krijgen in uw financiële zaken. Met een ruim aanbod van diensten kunnen ondernemers en particulieren worden geholpen. 

In overleg kan worden afgesproken in hoeverre Althof Accountants daarbij een rol kan spelen.

Het verwerken van administratieve gegevens, het uitwerken van jaarcijfers en het samenstellen van jaarrekeningen, het opstellen van belastingaangiften, het geven van financiële en fiscale adviezen. Automatisering van administraties en fiscaal overdragen van vermogen naar kinderen en het écht veiligstellen van vermogen zijn ook aspecten waar Althof Accountants graag over adviseert. Een uitgebreid scala aan mogelijkheden dus.

 

Tijd voor een nieuwe frisse wind?

We bevinden ons in het prille begin van het jaar 2021. Buiten is het koud en er waait een frisse wind. Geen omstandigheden om thuis lekker in de tuin te zitten en van het zonnetje te genieten.

Misschien is dit een goed moment om over diverse zaken na te denken en deze tegen het licht te houden en eventuele keuzes te maken. Voor ondernemers is een nieuw administratie jaar aangebroken. Op dezelfde wijze doorgaan als vorig jaar of …. tijd voor een nieuwe frisse wind?

Voor particulieren is het weer tijd voor het doen van aangifte inkomstenbelasting. Doet u zelf uw aangifte of besteedt u de werkzaamheden liever uit aan een deskundige?  

Misschien een goed moment om contact met Althof Accountants en Adviseurs op te nemen.

Bent u geïnteresseerd, neem dan gerust contact met ons op. Geheel vrijblijvend gaan wij dan met u in gesprek om te bespreken waarmee wij u van dienst kunnen zijn en wat u daarbij van ons kunt verwachten.

“Cijfers vertellen verhalen, maar niet iedereen is in staat het verhaal van de cijfers te lezen. 

Wij werken dag in dag uit met cijfers en zijn goed in staat het verhaal helder en duidelijk aan ondernemers en particulieren te vertellen en hun te adviseren”, aldus Lieuwe Althof.

“In de praktijk blijkt nogal eens dat bedrijven hun bedrijfsstructuur niet goed hebben opgetuigd of anders gezegd dat er mogelijkheden zijn om de structuur anders in te richten met de nodige fiscale voordelen als gevolg”, aldus Jelmer Bijlsma. 

Bestaande structuren zijn ooit voorheen bedacht, maar het is mogelijk zinvol om de structuur opnieuw te bekijken. Wij kunnen voor ondernemers de structuur bekijken en hun wijzen op de eventuele mogelijkheden en de nadelen en voordelen.

“Particulieren weten ons goed te vinden”, vertelt Lieuwe Feenstra.  Regelmatig nemen particulieren contact met ons op over uiteenlopende zaken met de vraag of wij hun van dienst kunnen zijn. Naast het opstellen van aangiften inkomstenbelasting en aanvragen van toeslagen (zorgtoeslag, kind gebonden budget en huurtoeslag) kunnen wij adviseren met betrekking tot schenkingen en meedenken over een stukje financiële planning