Algemeen

Alzheimer Café op Radio Eenhoorn

Op dinsdag 23 februari bent u weer van harte welkom in ons Alzheimer Café op Radio Eenhoorn. 

Detty ten Dolle praat van 19.00 tot 20.00 uur met specialist Ouderengeneeskunde Hans Konst over wat mensen met de diagnose dementie én hun naasten enorm bezighoudt: wat staat me allemaal te wachten, welke behandelingen moet ik ondergaan en… hoe ziet mijn levenseinde eruit? Oud worden met dementie is voor velen een schrikbeeld. Niet meer zelf kunnen beslissen over de eigen gezondheid, eventuele behandelingen, het welzijn, welbevinden en het levenseinde:  geen prettig vooruitzicht. 

Een vooruitzicht dat veel verdriet en onrust veroorzaakt. Bij degene met dementie, maar ook bij de mensen om hem of haar heen. De deskundigheid van de specialisten en de ervaring van lotgenoten kunnen een deel van de onrust wegnemen. Behalve kennis van de medische route, die voor iedereen misschien weer net een beetje anders is,  zijn er ook een aantal praktische zaken dat het verloop van de ziekte voor iedereen minder angstig kan maken. Zo kan het op papier zetten van een aantal zaken veel rust kan brengen. Door het opstellen van een zogenaamde wilsverklaring hou je de regie van je leven in eigen hand. 

Hierbij kan het gaan om wensen met betrekking tot zware onderwerpen als euthanasie of levensbeëindiging, maar ook om het benoemen van iemand die je goed kent en vertrouwt tot jouw belangenbehartiger.  

Radio Eenhoorn is te beluisteren via de ether op 107,5 FM, via de kabel of www.radioeenhoorn.nl, dinsdag 23 februari van 19.00 tot 20.00 uur.