Algemeen

Bewegen in Coronatijd

Om iedereen in de Coronatijd in beweging te houden en leuke tips met jullie te delen, zal ik iedere week een aantal oefeningen voor thuis met jullie delen en verder tips om lekker buiten in beweging te komen. 

Als eerste is het aan te raden om in ieder geval per dag gemiddeld 30 minuten buiten te zijn en het liefst ook te bewegen. Als je jezelf wilt uitdagen en bij wilt houden hoeveel je beweegt, kan je één van de volgende apps downloaden om je activiteit bij te houden: Strava gps hardlopen en fietsen/Runkeeper wandelen, hardlopen en fietsen/Google Fit/ Geotracker/Walk with map my walk. Verder kan je natuurlijk ook een stappenteller installeren, die ook binnen je stappen bijhoudt. Ook is geocaching een leuke app voor jong en oud, dit is wandelen, fietsen met onderweg “schatjes (oftewel caches)” zoeken. Hier zal ik volgende keer wat meer over vertellen, omdat ik dit zelf heel vaak doe. 

Voor kinderen (die zelf een telefoon hebben of anders de telefoon van hun ouders mogen gebruiken) zijn er de volgende leuke apps om in beweging te komen:

• Troovie (de speurtocht app voor kinderen)

• Wokamon (huisdier groeit bij beweging)

Ook zal ik de komende weken een beweegchallenge/oefening voor thuis met jullie delen. Leuke filmpjes hiervan kunnen jullie naar mijn emailadres sturen, zodat we die misschien kunnen delen. Ook als jullie zelf leuke ideeën hebben voor een beweegchallenge. 

Voor kinderen: de Sid shuffle: www.youtube.com/ watch?v=uMuJxd2Gpxo. 

Voor iedereen: de plankchallenge: start op dag 1 met 30 seconden en doe dit minimaal 3x per dag. Elke dag doe je 5 seconden extra, dan kan je na een week 1 minuut planken. De plank doe je door op je ellebogen of handen (recht boven je schouders) en tenen te steunen en je lichaam zo recht mogelijk te maken, zie foto.

Wintergames

Als laatste wilde ik de wintergames onder de aandacht brengen. Deze zijn tot eind februari iedere woensdag van 14.5 – 15.00 uur voor kinderen van 6 t/m 11 jaar en van 15.15 – 16.00 uur voor jeugd van 12 t/m 17 jaar. Op de sportontmoetingsplaats aan de Griene Leane zijn dan de jongerenwerker en de buurtsportcoach aanwezig om met elkaar te bewegen. Je kunt je t/m dinsdag voorafgaande aan de activiteit bij mij aanmelden. 

Als je verder vragen hebt over sport en bewegen in de dorpen Noord (oud gemeente Leeuwarderadeel) kun je altijd contact met mij opnemen. 

Elske Tolsma, mail: e.tolsma@bvsport.nl of bel 06-46275830 Buurtsportcoach gemeente Leeuwarden, dorpen Noord