Algemeen

Bijzondere foto-expositie bij De Parrebeam in Sint Annaparochie

Afgelopen maanden hebben bewoners en bezoekers van verschillende woonzorgcentra van Noorderbreedte genoten van de bijzondere expositie ‘Noorderbreedte viert de vrijheid’. Op dit moment staan de aangrijpende foto’s en ontroerende verhalen van de bewoners van De Parrebeam op hun kleinschalige woonzorgvoorziening in Sint Annaparochie. 

Mevrouw Van der Werf bekijkt als eerste de expositie in De Parrebeam.jpg

 

In de foto-expositie ‘Noorderbreedte viert de vrijheid’ delen bewoners van De Parrebeam hun meest intieme en ontroerende herinneringen aan de bevrijding. Mooie herinneringen, maar ook hartverscheurende momenten, die diepe sporen hebben achtergelaten in hun leven. Verhalen die Noorderbreedte heeft gebundeld in het gelijknamige boek ‘Noorderbreedte viert de vrijheid’. 

Reizende expositie 

Om iedereen de gelegenheid te geven deze bijzondere portretten en verhalen te zien en te lezen, reist de foto-expositie een jaar lang langs alle Noorderbreedte-locaties, om vervolgens op 5 mei 2022 te eindigen in De Blokhuispoort in Leeuwarden. Tot 5 november 2021 zijn de bijzondere foto’s en verhalen te bewonderen in De Parrebeam in Sint Annaparochie. 

Bijzonder boek 

Fotograaf Menno de Boer ging de afgelopen twee jaar op pad om 44 bewoners en hun dierbare voorwerpen te portretteren. Zorgmedewerkers legden - af en toe samen met kinderen en kleinkinderen - de meest bijzondere verhalen vast op papier. Het resultaat is met zorg gebundeld in een indrukwekkend boek, waarin verhalen en foto’s elkaar afwisselen. 

Meer informatie 

Op de website www.noorderbreedteviertdevrijheid.nl vindt u de data van de rondreizende expositie. Hier kan ook het boek worden besteld. Daarnaast is het boek ook verkrijgbaar op alle locaties van Noorderbreedte en in de winkel en de webshop van het Fries Verzetsmuseum. De opbrengsten van het boek gaan naar het Fries Verzetsmuseum, dat als doel heeft om dit soort bijzondere oorlogsverhalen niet verloren te laten gaan.