Algemeen

Bildts Frôlyskoor en het Leeuwarder Accordeon Ensemble

 Op zondag 24 maart 2024 vindt in de Groate Kerk in St.-Jacobiparochie een uniek concert plaats. Het Leeuwarder Accordeon Ensemble en het Bildts Frôlyskoor verzorgen dan een afwisselend optreden, aanvang 15.30 uur.

Het koor heeft een gevarieerd repertoire van bekende en minder bekende liedjes, in diverse talen: Fries, Nederlands, Bildts, maar ook Duits, Engels, Kroatisch en zelfs Zuid-Afrikaans. Het koor is voortgekomen uit het veel kleinere koor van Vrouwen van Nu, afdeling Het Bildt. Onder de inspirerende leiding van dirigent Tseard Nauta is het uitgegroeid tot een koor van dertig enthousiaste zangeressen.

Het Leeuwarder accordeon ensemble bestaat al bijna 70 jaar en nog steeds dragen zij met passie de liefde voor dit bijzondere instrument uit, onder leiding van hun dirigent Sjaak van der Reijden.

Het koor en het ensemble zullen apart nummers ten gehore brengen, maar ook samen. De beide dirigenten kennen elkaar goed en onder hun inspirerende leiding wordt het vast een geweldige muziek middag!

Kaartverkoop aan de zaal of reserveren (tot drie uur vóór aanvang van het concert) via reserveringen@groatekerk.nl of T 06 830 37 955