Algemeen

Cast Musical De Tocht schaatst 200 km Elfstedentocht in Elfstedenhal

Om zich in te leven in hun rol gaat de cast van Musical De Tocht op 26 maart zoveel mogelijk Elfsteden-kilometers schaatsen in de Elfstedenhal in Leeuwarden. Nog nooit eerder werd de 200 km lange Elfstedentocht geschaatst op een 400 meter baan, dit lijkt dan ook een onmogelijke opgave en dus roept de organisatie de hulp in van het publiek om mee te schaatsen. Jong en oud kan meedoen, de opbrengst van het inschrijfgeld gaat volledig naar het goede doel; stichting Spieren voor Spieren.

Cast Musical de Tocht. Fotograaf: Lucas Kemper

 

Samen met de Sven Kramer Academy, Sport Fryslân en De Elfstedenhal heeft de organisatie van Musical de Tocht de allerlaatste dag dat er dit seizoen ijs ligt, aangegrepen om dit bijzondere evenement te organiseren. Het startschot wordt gegeven door de voorzitter van de Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden Wiebe Wieling.

‘Samen maakt alles sterker’. Dit motto van Musical De Tocht geldt voor het verhaal in de voorstelling maar ook zeker voor het kunnen voltooien van de Elfstedentocht, want elke kilometer die je schaatst moet je zelf doen, maar alleen samen haal je de finish. Dat is de reden dat publiek zich kan inschrijven voor één of meerdere etappes. Een etappe is bijvoorbeeld van Leeuwarden naar Sneek en dat is 22 kilometer. Het inschrijfgeld staat gelijk aan het aantal kilometers van de etappe waar men zich voor inschrijft in dit geval is dat 22 euro. Dit geld gaat rechtstreeks naar Spieren voor Spieren.

Iedereen die kan schaatsen mag meedoen. Bij elke etappe is plaats voor 125 deelnemers. Naast de open call zal Musical de Tocht mystery guests uitnodigen om zich in te schrijven en een stuk van de Elfstedenroute mee te schaatsen.

In Nederland zijn er 20.000 kinderen met een spierziekte en elk jaar weer krijgen zo’n 200 tot 250 ouders te horen dat hun kind een ernstige spierziekte heeft. Spieren voor Spieren zet zich in voor deze kinderen en hun gezinnen en vindt het van het allergrootste belang om op een zo jong mogelijke leeftijd te weten of een kind een spierziekte heeft. Iedere dag telt bij de aanpak van spierziekten. Want een spier eenmaal verloren komt nooit meer terug. Meer weten:  www.spierenvoorspieren.nl/

Iedereen kan zich inschrijven op www.musicaldetocht.frl. Welke etappe van de Elfstedentocht schaats jij voor Spieren voor Spieren?

 

De Tocht is vanaf oktober 2023 in het Friso Theater in Leeuwarden te zien.  Meer info: https://spektakel.musicaldetocht.frl/spektakelmusical-de-tocht/