Algemeen

Column: Bewegen in Coronatijd

Dit wordt inmiddels alweer mijn zesde stukje in deze krant en ik merk dat het goed wordt gelezen, ik krijg regelmatig reacties. 

De afsluiting van de Wintergames waren een groot succes. Op de voetbalvelden van SC Stiens stond een prachtige survivalbaan klaar voor de jongste jeugd en de oudste jeugd mocht bumpervoetballen. Een leuke compilatie van de Wintergames kunt u terug op onze facebookpagina: bv SPORT Sportontwikkeling maar hier ook de link: https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR0ZS41LiUG-MnyO_XQwAoTlDeQpFBUK7RnxO1S6jYyf9s5tr1K-9Es_gD4&v=HaNaP5SPHjU&feature=youtu.be

Vandaag wil ik Pro-Tact Stiens even wat laten vertellen over hun werkzaamheden. Als eerste hier een link: https://pro-tact.eu/gezonde-leefstijl-en-covid-19/buitentrainingen/

en wat ik vooral onder de aandacht wil brengen is de beweegroute, je kunt hier de route gratis downloaden en lekker gaan doen in deze tijd. Tijdens het afleggen van de beweegroute word je uitgedaagd met een aantal work-out oefeningen en zijn er lettervragen, die leiden tot een oplossing.

Sybrecht Andringa, werkzaam bij Pro-Tact en tevens ook buurtsportcoach bij bv SPORT vertelt even wat meer over Pro-Tact en heeft ook voor jullie een leuke beweegchallenge. 

Team Pro-Tact helpt mensen naar een gezonder leven. Samen met jou werken wij aan een haalbaar gezond voedingspatroon en een actieve leefstijl. Zo geven wij voedingsadvies en begeleiden wij mensen met een persoonlijk sport- en beweegprogramma. Wij werken samen met jou aan de beste versie van jezelf.

Onze challenge luidt: Voorkom langdurig stilzitten. Ga daarom iedere halfuur tien keer achter elkaar zitten en weer staan.  

Als je meer vragen hebt over sport en bewegen in de dorpen Noord (oud gemeente Leeuwarderadeel) kun je altijd contact met mij opnemen 

Elske Tolsma (e.tolsma@bvsport.nl / 06-46275830)

Buurtsportcoach gemeente Leeuwarden, dorpen Noord