Algemeen

Concert FRYSLAN BRASS Sint Annaparochie

Op zondagmiddag 17 maart om 15.00 uur geeft Koperensemble Fryslân Brass een luchtig Voorjaarsconcert in de Van Harenskerk in Sint Annaparochie. 

Het programma van dit concert is gevarieerd en bestaat uit licht klassieke werken, filmmuziek, swing en originele kopermuziek. Ook treden een aantal solisten uit eigen gelederen voor het voetlicht.

Fryslân Brass bestaat uit 10 koperblazers en een slagwerker. Het ensemble is in 1992 opgericht door een aantal muzikanten uit Friese topbrassbands. De doelstelling was destijds al om publiek in een ontspannen sfeer te laten genieten van kopermuziek op hoog niveau. En dat is nog steeds het geval. 

Kenmerkend voor Fryslân Brass is dat er wordt opgetreden zonder dirigent en dat de presentatie wordt verzorgd door de leden zelf. Hierdoor ontstaat een heel direct contact met het publiek. Een groot deel van het brede repertoire wordt speciaal voor het ensemble gearrangeerd door Sierk Bosgraaf.

Fryslân Brass verzorgt ieder jaar op verschillende plaatsen concerten en heeft in de afgelopen jaren o.a. optredens verzorgt in Duitsland, Tsjechië, Hongarije en Oostenrijk. 

De entree is tot 16 jaar gratis en is inclusief koffie of thee in de pauze.  

Kaarten kunnen worden gereserveerd via jananjema@gmail.com

Het adres van de Van Harenskerk is: Van Harenstraat 1, 9076 BW Sint Annaparochie