Algemeen

Concert Helder akoestisch d'Alde Wite Dronryp

Zondagdagmiddag 12 januari van 15.30 tot 17.00 uur geeft de band Helder een akoestisch concert in d'Alde Wite Dronryp. 

Helder is een veelzijdige band, welke op unieke wijze zowel akoestisch als versterkt, een specifieke sound weet toe te voegen aan het eigen repertoire en mooie covers. Een melodieus collectief met meerstemmige zang, is kenmerkend voor Helder.

Begin 2019 hebben de mannen van Helder hun akoestische EP gepresenteerd. Deze EP bevat een zestal eigen Friese nummers welke de vernieuwde sound van Helder laten horen. Naast de eigen nummers heeft de band gezorgd voor een breed repertoir aan bekende covers van onder andere Danny Vera, Douwe Bob, BLØF, Marco Borsato, Volumia, James TW, John Mayer en Niall Horan. 

Door telkens te vernieuwen en de krachtige sound van de band verder te versterken is de nieuwe akoestische concertreeks de moeite van het bezoeken zeker waard.

De mannen van Helder zijn zeker geen onbekenden in Friesland.  Ruim 15 jaar geleden richtten de broers Roelof (gitaar/leadzang) en Sido Wagenaar (drums/ leadzang) de band Helder op. De band, die gecompleteerd wordt door Jan Roorda (toetsen) en René Mulder (bas), heeft de afgelopen jaren niet stilgezeten. In 2011 won Helder met het nummer ‘Hjir’, een cover van het nummer 'Hier' van BLØF, de Fryske Music Night Award. Ook worden de eigen geschreven nummers regelmatig gedraaid op Omrop Fryslân.

Kaarten incl. consumptie  zijn verkrijgbaar aan de deur vanaf 15.00 uur. 
Voor meer info over Helder: www.facebook.com/helderonline.