Algemeen

CSL C1 is Nederlands kampioen 1ste klasse

Na in de zaalcompetitie twee keer van Drachten te hebben verloren was dit voor de C1 het moment om te laten zien dat ze wél van Drachten konden winnen!

Meteen vanaf het begin was het een gelijk opgaande strijd. Beide teams waren zenuwachtig, waardoor er nog niet veel doelpunten waren gevallen met de rust, 2-2. Na rust schoot Drachten uit de startblokken en met nog 5 minuten op de klok stonden ze zelfs 3-6 voor. CSL gaf echter niet op en knokte zich knap terug tot een gelijkspel, 6-6, toen het laatste fluitsignaal viel.

Er volgde een verlenging van 2x5 minuten. Daarin waren er veel kansen over en weer, maar het was Drachten die een doelpunt wist te maken in de eerste 5 minuten, 6-7. De C1 ging wederom op jacht naar de gelijkmaker en wist ook 7-7 te maken. Drachten counterde echter meteen door met een afstandsschot en kwam weer op voorsprong, 7-8. Met nog één minuut op de klok was het alles of niets voor CSL, er werd nog een strafworp uitgesleept en verzilverd, 8-8. Direct hierna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. ‘En nu?’ dacht iedereen. Er moesten strafworpen genomen worden. Beide supportersgroepen verzamelden zich achter de korf om hun club aan te moedigen. Drachten mocht beginnen en miste de stafworp, daarna mocht CSL aanleggen. Ook deze strafworp leek in eerste instantie niet door de korf te gaan, maar uiteindelijk draaide de bal er toch in! Wat vervolgde was verwarring, is het nu afgelopen of gaan we door met strafworpen? De scheidsrechter floot voor het einde en het feest kon beginnen! Wat een prestatie van de C1 en een prachtige dag voor de vereniging! CSL is weer goed op de kaart gezet