Algemeen

Dag van de Stilte Friesland

De landelijke dag van de Stilte bestaat zondag 25 oktober al weer 10 jaar. Op deze dag worden er door heel Nederland vele soorten stilte activiteiten georganiseerd. Het doel van de Dag van de Stilte is om de vele facetten van stilte, de beleving, werking en waarde, onder de aandacht te brengen bij een zo breed mogelijk publiek.

Stiltedag bij LOFT
LOFT in Boksum sluit in Friesland aan bij de landelijke Dag van de Stilte met het organiseren van een Stiltedag in de verbouwde, voormalige kerk. Welmoed Kuiper, eigenares en inspirator van LOFT, heeft de Stiltedag al vaker georganiseerd; “We zijn altijd zo gericht op de wereld buiten ons dat het heel goed en gezond is om ook eens een dag naar binnen te gaan in je eigen wereld. Door in stilte te gaan kom je in het nu en mogelijk bij antwoorden op vragen als ‘wat wil ik eigenlijk echt en waar krijg ik energie van.’ Kom van een Doe modus in een Zijn modus en ervaar de stilte.”

De Stiltedag bij LOFT is voor iedereen die stilte wil ervaren: man of vrouw, gelovig of niet gelovig, spiritueel of niet spiritueel, wel of niet houdend van natuur, kunst, literatuur, wandelen. Iedereen kan kiezen voor een invulling van de dag die bij hem of haar past. 

Wintertijd
De wintertijd leent zich er goed voor om naar binnen te keren. De deelnemers aan de Stiltedag in LOFT kunnen ervaren dat er veel manieren zijn om de aandacht te richten op de binnenwereld.

Deelnemers laten, onder begeleiding, de tijd en andere afleidingen los. Je hoeft niets en kan van alles. In LOFT is voldoende creatief materiaal aanwezig om creatief aan de slag te gaan. Helemaal niks doen en lekker uitrusten is ook mogelijk. Je bepaald dat helemaal zelf. Je wordt de stilte ingeleid middels een meditatie en na afloop is er ruimte om na te praten en te evalueren op de ervaring.

Een cadeau aan jezelf
Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? Welmoed vertelt je er graag over. Kijk op Facebook @loft.frl of mail info@loft.frl