Algemeen

Dalva: prijswinnaar met beladen thema

Een film over kindermisbruik die een publieksprijs wint. Het lijkt in tegenspraak met elkaar. Toch gebeurde dat het afgelopen jaar tijdens het filmfestival van Rotterdam. Dalva van de debuterende regisseur Emmannuele Nicot maakte grote indruk op de bezoekers. Filmhuis Stiens vertoont hem maandag 11 maart a.s. in de Nije Skalm. Aanvang 20.00 uur.

Van de agenten die haar huis binnenvallen tot de jeugdbescherming waar ze wordt opgevangen: iedereen weet dat Dalva jarenlang misbruikt is. 

Maar zo ziet het twaalfjarige meisje dat zelf niet. Ze houdt nog steeds onvoorwaardelijk van haar pedofiele vader. Alsof ze jarenlang zijn echtgenote is geweest. 

De jonge Dalva loopt er dan ook bij als een volwassen vrouw. Maar ze is nog een meisje dat, als haar vader is aangehouden, voor het eerst naar school moet. 

Ze is nog nooit in een winkel geweest en heeft nog nooit vrienden en vriendinnen van haar eigen leeftijd gehad. Hoe maak je van zo iemand nog het meisje dat ze had moeten zijn? 

Het is knap hoe regisseur Nicot van zo’n beladen onderwerp toch geen loodzware film heeft weten te maken. Met dank aan haar geweldige hoofdrolspeelster Zelda Samson 

Reserveren kan via www.filmhuisstiens.nl