Algemeen

dbieb bezorgt boeken aan huis

Door de extra coronamaatregelen die de overheid heeft afgekondigd, moet dbieb opnieuw haar deuren sluiten. Alle vestigingen zijn t/m woensdag 18 november gesloten. Dit is inclusief de dienstverlening in de wijken en zorginstellingen. Om haar leden tegemoet te komen biedt dbieb alternatieve vormen van dienstverlening, waaronder een bezorgservice. 

Bezorgservice 

De overheid adviseert het aantal reisbewegingen zoveel mogelijk te beperken. Hierin wil dbieb het goede voorbeeld geven en kiest daarom deze keer niet voor een afhaalservice. Daarvoor in de plaats wordt de bestaande bezorgservice uitgebreid, door deze beschikbaar te maken voor alle leden. Een bestelformulier en uitleg is te vinden op dbieb.nl. 

Omdat de maand november in het teken staat van Nederland leest, ontvangen leden bij hun bestelling het cadeauboek ‘Het zwijgen van Maria Zachea’ van Judith Koelemeijer (zolang de voorraad strekt).  

 

Uitleentermijn en reserveringen  

De uitleentermijn voor materialen wordt met 4 weken verlengd. Hiermee worden oplopende telaatgelden voorkomen. Dit betekent dat materialen met een inleverdatum van bijvoorbeeld 12 november 4 weken later, dus op 10 december, mogen worden ingeleverd. Reserveringen die op dit moment klaar staan worden in de bezorgservice meegenomen.  

 

Online bibliotheek  

Behalve een ‘fysieke’ bieb zijn er voor de leden gelukkig online alternatieven, zoals het lezen van e-books via de Online BibliotheekApp. Deze app is gratis te downloaden voor iedereen met een lenerspas van dbieb of een andere bibliotheek. Wie online nog niet zo vaardig is, kan voor hulp bellen met het webwijsteam van dbieb.   

 

Cursussen, workshops en spreekuren  

Voor de komende twee weken zijn alle spreekuren geannuleerd (cursussen en workshops waren al geannuleerd.) Wat wél doorgaat zijn de online workshops voor volwassenen en jeugd. Materialen voor de jeugdworkshops worden door de bezorgservice thuis afgeleverd.   

 

Meer info 

Actuele informatie rondom sluiting en dienstverlening van dbieb kun je volgen via de socialmediakanalen en de website (dbieb.nl). Hier is ook een pagina ingericht met veelgestelde vragen. Tijdens kantooruren is dbieb ook telefonisch bereikbaar via 058-235 77 77.