Algemeen

De Bron Snijder Triatlon

Voor de 18e keer al vindt dit jaar de Bron Snijder Triatlon Friesland plaats in Stiens. Wij verwelkomen dit jaar voor het eerst het Jeugd en Junioren Circuit van de Triathlon Bond. Het is een landelijk circuit waar jonge atleten tussen de 12 en 19 jaar aan mee mogen doen. 

Het past helemaal bij het karakter van deze Triatlon. Je kunt hier als beginner aan mee doen, maar ook als gevorderde! Vanaf 10 jaar mag je ook individueel meedoen met de minitriatlon op de zaterdag. Dan zwem je in open water en loop en fiets je op het grote parcours. Voor kinderen onder de 12 is vrijdagavond 5 juli de schooltriatlon. Basisschoolkinderen kunnen hieraan meedoen. Bron Snijder zal bij Zwembad It Gryn daarvoor het startschot geven. Je zwemt dan veilig in het zwembad en je loopt en fietst rond het sportcomplex.

Op de zaterdag hebben we nog plekken beschikbaar voor de volwassenen op verschillende afstanden. Kun je goed zwemmen, en heeft je fiets een lekke band? Dan kun je ook aan de estafette meedoen en je buurman laten fietsen!

Kijk op onze site Triatlonfriesland.nl Wacht niet te lang met inschrijven. We proberen onze inschrijfgelden laag te houden, daardoor zijn de plaatsen soms zomaar vol! Wil je wat voor de Mienskip betekenen, je kunt ons ook helpen als vrijwilliger of wellicht een plek binnen het bestuur.