Algemeen

De liefde van een pleeggezin in The Quiet Girl

De veelgeprezen Ierse film The Quiet Girl gaat over het jonge meisje Cáit dat haar ouderlijk huis moet verlaten, wanneer haar moeder weer zwanger is. Zij wordt opgenomen in een pleeggezin, van wie de warmte een schril contrast vormt met de kilheid die ze vanuit haar ouderlijk huis gewend is. 

Liefde staat gelijk aan aandacht, ervaart Cáit. Filmhuis Stiens draait hem maandag 2 oktober a.s. in de Nije Skalm. Aanvang 20.00 uur. 

Het verhaal speelt zich af in 1981 op het Ierse platteland, waar bijna alleen Iers wordt gesproken. Het gezin heeft het niet breed. Vader is vooral buitenshuis. Hij laat de bestiering van het drukke huishouden aan zijn zwangere vrouw over. Cáit is het stille muisje in het gezin dat sociaal en op school moeilijk meekomt. In overleg met haar echtgenoot besluit moeder haar jongste dochter onder te brengen bij familie van haar kant. Totdat de baby er is. De negenjarige Catherine Clinch speelt als Cáit een indrukwekkende hoofdrol. Reserveren mogelijk via www.filmhuisstiens.nl