Algemeen

Distinguished Gentleman’s Ride 2024 start in Hallum

Zondag 19 mei aanstaande wordt over de gehele wereld weer de Distinguished Gentleman’s Ride (DGR) verreden. In Friesland wordt om half twaalf gestart bij MFC Het Trefpunt in Hallum. 

De plaatselijke organisatoren hebben een leuke rit uitgezet met een tussenstop op de pier in Holwerd. Het doel van de DGR is geld in te zamelen voor onderzoek naar prostaatkanker en de geestelijke gezondheid van mannen. Deelname aan de rit staat alleen open voor klassieke en vintage motoren en de berijders zijn verplicht zich in hun mooiste pak te kleden. Aanmelden is mogelijk op www.gentlemansride.com/rides/netherlands/hijum en van de deelnemers wordt verwacht dat zij het nodige geld inzamelen voor het goede doel.

De DGR is een initiatief van de Australiër Mark Hawwa die geïnspireerd raakte door een foto van Don Draper uit de serie Mad Men die op zijn mooiste pak op de motor zat. Sinds 2012 wordt de rit verreden en vorig jaar waren er zo’n 100.000 deelnemers verdeeld over 121 landen. 

Inmiddels is er een bedrag van meer dan 48 miljoen dollar bijeen gereden. Gelden worden toegekend aan onderzoeksprojecten in verschillende landen, waaronder Nederland.