Algemeen

Drievoudig Oscarwinnaar in Filmhuis Stiens

Fern is 60+ en weduwe. Ze woonde in het plaatsje Empire dat simpelweg niet meer bestaat. Het leefde van de gipsplaatindustrie tot de laatste economische crisis er een definitieve streep door zette. 

Fern stapt in ‘Nomadland’ in haar camper en gaat op een trektocht door de VS, als een nomade van seizoenbaantje naar seizoenbaantje. De film ‘Nomadland’ won eerder dit jaar drie Oscars en is maandag 15 november te zien in bij Filmhuis Stiens in de Skalm. Aanvang 20.00 uur. 

Fern ontmoet onderweg lotgenoten met allemaal hun eigen verhalen. Soms schrijnend, altijd waardig. Als vrije mensen met vrije keuzes, zelfs bij economische tegenslagen en het gebrek aan een sociaal vangnet. Ferns verhaal en dat van de nomaden die zij ontmoet, hebben een rode draad: iedereen heeft goede bedoelingen en gaat daar ook bij de ander vanuit. Ze verbinden zich met elkaar door het delen van hun ervaringen en hun kennis en het weinige dat zij hebben. 

Het bijzondere ‘Nomadland’ werd dit voorjaar uitgeroepen tot beste film, hoofdrolspeelster Frances McDormand – ook 60+ -  kreeg het beeldje voor beste actrice en Chloé Zhao won als tweede vrouw ooit de Oscar voor beste regie. Reserveren via www.filmhuisstiens.nl