Algemeen

Duitse leerlingen naar Sint Anne!

Na een aantal jaren wachten, hebben we eindelijk een uitwisseling mogen realiseren. In het kader van internationalisering mocht een deel van de leerlingen van Campus Middelsee al eerder een bezoek brengen aan de Martinus Oberschule in Haren (Ems).

De leerlingen hebben een indruk gekregen van de andere school. Daarnaast moesten zij zich redden in de Duitse taal, door een Stadtrally uit te voeren. Op 9 juni kwam de groep Duitse leerlingen naar Sint Annaparochie. Daar hebben ze ook een rondje gemaakt door het dorp en daarbij onder andere fruit en een ijsje gehaald, maar ook aangifte gedaan bij de wijkagent en advies gevraagd bij de kledingzaak. We zijn blij dat de Voedingsadviseur, Tupelo Jeans en de Smalle Kant mee hebben gewerkt aan dit project. Nadat ze de opdrachten in het dorp gedaan hadden, hebben we met z’n allen nog een bezoek gebracht aan Zwarte Haan en het gemaal aldaar. Eenmaal terug op school heeft een deel van de groep eten gekookt en het andere deel heeft de kennis over elkaars culturen getest bij een pubquiz. Na een gezamenlijk diner keerden de leerlingen weer huiswaarts.

We zijn erg dankbaar voor het feit dat deze dag mede mogelijk is gemaakt door de EDR. Het project wordt in het kader van het INTERREG V A Programma Deutschland-Nederland mede gefinancierd met middelen uit het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en door de provincies Drenthe, Fryslân en Groningen alsmede de deelstaat Niedersachsen.

Al met al een unieke ervaring voor docenten en leerlingen!