Algemeen

Eiland ontdekt in Stiens

Wie de afgelopen weken een ronde heeft gelopen door Stiens, heeft wellicht het nieuwe eiland al ontdekt. Vanuit de verte prijkt op zonnige dagen de mast en het zeil van het schip van Kids First COP groep, de ontdekker van het eiland.

Deze zomer werken de kinderen van BSO de Jint met het thema ‘onbewoond eiland’. Samen met pedagogisch medewerkers bouwen de kinderen een eiland en schip, met behulp van o.a. doeken, tenten, hout, touw en natuurlijk spierballen. Hoewel bouwen aan het eiland en schip is weggelegd voor zonnige dagen, gaan de Kids First activiteiten ook op bewolktere dagen door. Zo staat op het programma van de kinderopvang onder andere spoorzoeken, kokosnoten vangen en schatgraven. Op een bewolkte dag zoals donderdag 16 juli, konden de kinderen naar hartenlust schatgraven. Fanatiek staken de kinderen hun armen, soms zelfs tot nu oksels, in het zand op zoek naar verborgen schatten.

Wil je het eiland met eigen ogen van dichtbij bekijken? Vraag dan een vrijblijvende rondleiding aan via de website www.kidsfirst.nl.