Algemeen

Expositie doopjurken in Marrum

De Godeharduskerk  in Marrum organiseert samen met het kerkje van Westernijtsjerk een duo-expositie tijdens Tsjerkepaad 2024. In deze uitgebreide tentoonstelling op twee locaties worden doopjurken uit Marrum, Westernijtsjerk en omgeving gepresenteerd.

U leest op de ‘bordjes’ een toelichting bij elke doopjurk. Veel doopjurken hebben een verhaal. Zij zijn bijvoorbeeld gemaakt van een trouwjurk of van een bijzondere stof. Ook is er een doopjurk bij die door meer dan 40 kinderen is gedragen tijdens de doop. 

Het beschikbaar stellen van een doopjurk roept bij mensen veel herinneringen op. In de voorbereidingen zijn alle deelnemers persoonlijk gevraagd naar het ‘verhaal bij’ de doopjurk. Daarom is deze tentoonstelling echt een bezoekje waard. De betekenis van de doop en ook de geschiedenis komt voorbij.

Van harte welkom in de Godeharduskerk (Hegebuorren 19) en/of in het kerkje Westernijtsjerk (Jepmaloane 2), ook voor een kopje koffie, thee en ‘beschuit met muisjes’. 

De Godeharduskerk is open op zaterdagen: 6, 20 juli, 3, 17, 31 augustus en 14 september. Westernijtsjerk is tijdens Tsjerkepaad alle zaterdagmiddagen open, van 6 juli tot en met 14 september. Openingstijden beide exposities: van 13.30 tot 17.00 uur.

In de Godeharduskerk is ook een verkooptafel met tweedehandsboeken.

In Westernijtsjerk is tevens de permanente expositie te bewonderen over de geschiedenis van de kerk en het destijds daartoe behorende Jeppemastate en haar bewoners λ