Algemeen

Expositie Jan D Bartlema met live optreden Jan F Bartlema in Oude Bildtzijl

Hoewel Jan Durk Bartlema voor zijn werk als demograaf veel met droge materie te maken had, heeft hij de wereld altijd bekeken door de ogen van een schilder. Zijn kleurrijke schilderijen zijn voornamelijk met olieverf op canvas vervaardigd, al improviseert Jan ook regelmatig met andere materialen en ondergronden. 

Kerk van Stiens

Tijdens de expositie zal werk te zien zijn uit verschillende periodes van zijn leven. In zijn recentere werk zie je zijn liefde voor het Friese landschap terug.

Jan Frederik Bartlema is een gerenomeerd muzikant die de Spaanse gitaar tot leven brengt in klassieke stukken die hij veelal zelf componeert. Zijn meest recente album heeft de passende titel "la guitarra sonriente", ofwel de glimlachende gitaar.

Behalve hun voor- en achternaam hebben de twee Jan Bartlema's gemeen dat zij passie voor het leven en verwondering voor hun omgeving vastleggen in hun kunst. 

Maak kennis met hun werk gedurende de expositie van 17 t/m 27 september in de Aerden Plaats Oude Bildtzijl. Een live optreden van Jan Frederik Bartlema zal op de openingsavond plaatsvinden, evenals bij de afsluiting. 

 

Zie ook www.aerdenplaats.nl