Algemeen

Expositie Paul Breddels en Jaap Knip

Abstracte kleurrijke doeken van Paul Breddels. Sculpturen en maskers van plastics, gevonden op de stranden van Ameland en abstracte schilderijen van Jaap Knip. Deze bijzondere werken zijn vanaf 24 februari te zien in de Nieuwe Smederij te Ferwert.

Na een succesvolle reeks exposities in 2023 start de Ferwerter galerie weer een nieuw kunstseizoen. De eerste expo van dit jaar is van 24 februari tot en met 27 april en laat diverse werken van beide kunstenaars zien. Ondanks dat de kunstenaars op veel vlakken van elkaar verschillen vullen de werken elkaar op bijzondere wijze aan.

Breddels woont en werkt in Zweden en heeft daarnaast een atelier in Leeuwarden. Hij zal schilderijen in een abstract expressionistische stijl laten zien naast werk op papier. Zijn werk en manier van werken wordt in sterke mate beïnvloed door zijn fascinatie met de theorieën van de quantummechanica.

Jaap Knip woont en werkt in Hegebeintum. Zijn landschappen vertegenwoordigen een belangrijk deel van zijn werk. Begonnen in een realistische weergave, is er nu alleen maar sprake van landschapsvormen in abstract expressionistische stijl. Veel van deze landschappen hebben het noordelijk gebied als referentiekader, ook wel “’wadschap” genoemd. Jaap maakt naast zijn schilderwerk ook werk met o.a. spraycan en multimedia techniek. De sculpturen zoals vogels, vissen, maskers en wandsculpturen maakt hij van strandafval. Hiermee speelt hij in op bewustwording van de realiteit dat vele plastics dagelijks aanspoelen op de Friese stranden.

De opening van deze duo- expositie is 24 februari om 13:00. De Nieuwe Smederij is te vinden in Ferwert op de Gasthuisstraat 3 en is elke donderdag en 2e en laatste zaterdag van de maand geopend van 10:00 tot 17:00. Naast een kunstgalerie is er ook een vintagewinkel