Algemeen

Expositie: The Stories of Morpheus

Duo-expositie van Paul Andringa en Jenny Piso is nog tot en met 8 juni te zien in het voormalige terpkerkje in Raard. 

Paul Andringa heeft in het voormalig terpkerkje in Raard zijn atelier. Het andere deel van de kerk is ingericht als galerie, waar hij twee keer per jaar een kunstenaar uitnodigt om samen met hem te komen exposeren. Deze keer is Jenny Piso uitgenodigd. 

Paul kende het werk van Jenny eerder dan haarzelf en Jenny bleek ook voor zij Paul ontmoette werk van Paul te hebben gezien zonder dat te weten. Beide kunstenaars werken vanuit hun gevoel en voelen elkaars werk aan. De kunst die zij maken is (abstract) expressionistisch en lijkt in een schemergebied tussen waken en slapen te zijn ontstaan. De kunst van beiden is ongrijpbaar, intuïtief, dromerig, stoer, krachtig maar ook teer of poëtisch, deels abstract en deels figuratief maar niet gemaakt naar de werkelijkheid zoals wij die kennen. Hun kunst past goed bij elkaar, hoewel je duidelijk twee kunstenaars ziet met een heel eigen stijl en werkwijze. 

De kunst van zowel Paul als Jenny vertelt een verhaal, je stapt als het ware een andere wereld of dimensie binnen, dat doe je sowieso wanneer je het voormalig terpkerkje betreedt. The Stories of Morpheus werd al snel het vertrekpunt voor beiden en verwijst naar deze wereld. Immers de verhalen die de god van de dromen ofwel Morpheus je toont en komt brengen wanneer je slaapt zijn onuitputtelijk uniek en voor iedereen toch herkenbaar. 

In de expositie tref je schilderijen, tekeningen, ruimtelijke objecten (video)installaties, grafiek, assemblages en fotografie.

De expositie is geopend op zaterdagen tot en met 8 juni. Of op afspraak. Bel daarvoor Paul Andringa 06-13527843. Open: zaterdag 13.00 tot 17.00 uur. Adres: De Buorren 8, Raard.