Algemeen

Expositie van Gerrit Hendrik Tuininga

Het hebben van een hobby is verslavend, zo ook bij Gerrit Hendrik Tuininga. Het ontdekken van de verschillende mogelijkheden en technieken met tekenen en schilderen werkt voor hem inspirerend. Gerrit is een geboren en getogen Stienser van 86 jaar.

Vanaf zijn prille jeugd is tekenen bij hem een drijfveer geweest. De schilderijen die u kunt bezichtigen zijn door de jaren heen gerealiseerd, thuis achter zijn schildersezel en tekentafel. Eerst bouwkundig tekenaar, later kwam hij terecht in de Kartografie.

Onder leiding van Meinte Walta heeft hij zich verder ontwikkeld. Meerdere technieken maakte hij zich eigen zich onder leiding van verschillende leerkrachten zoals: Aquarel, Acryl, Potlood, Pen, Houtskool, Pastel, Etsen en Olieverf. Hij houdt van realistisch werk, doet wel eens een uitstapje maar ook daarin vindt men het steeds weer terug. Jaap Ket leerde hem om met pastel te werken en Edgar Cruyer deed dit met olieverf. 

Zijn werken zijn te bezichtigen tot ongeveer het einde van dit jaar in en rond de hal en op de 1e verdieping van de Nije Skalm in het centrum van Stiens