Algemeen

Fan Ferline nei Takomst

Vrijdag 10 juli a.s. om 20.00 uur op het Vrijhof in Ferwert, zal door Dorpsbelangen Ferwert-Hegebeintum (DBFH) de nieuwe Historische Route Ferwert-Hegebeintum worden gepresenteerd.

De Historische Route Ferwert-Hegebeintum, langs de 8 belangrijkste historische plekken in beide dorpen, is de nieuwste fiets- en wandelroute (18 km) in de MeAr Fryslân app en zal op deze avond feestelijk worden gelanceerd door twee vooraanstaande oud-inwoners van onze dorpen. Wie dat zijn blijft nog even een geheim….

Friesland zit vol met verhalen om te vertellen op het gebied van historie en cultuur. Verhalen die veel interessanter worden als je zelf op de locatie bent: je ziet de geschiedenis tot leven komen op de plaats waar die ontstaan is. Met de MeAR Fryslân app, ontwikkeld door het bedrijf MeAR Media uit Leeuwarden,  wordt de wereld  een beetje mooier gemaakt met behulp van zgn. ‘location-based storytelling.’ Je rijdt, fietst of loopt een route en door middel van Augmented Reality (AR) zie je op je smartphone dingen die er niet echt zijn. Dit gebeurt door een digitale laag die als het ware over de werkelijkheid gelegd wordt. Via ingevoerde GPS-coördinaten wordt u via een AR-opname, 3-D model, geluidsfragment, (oude) foto’s of  filmpjes geinformeerd. Kortom: een route met een beleving!

En nu is er dan ook de mogelijkheid om zelf de geschiedenis van Ferwert en Hegebeintum via deze app te beleven! De app kan deze avond ter plekke gratis gedownload worden.

Naast de Historische Route zal er een logo worden onthuld door een speciale gast.

Dorpsbelangen Ferwert-Hegebeintum (DBFH) laat hiermee zien dat men er alles aan doet om de inwoners en toeristen enthousiast te krijgen over alles wat hier is te zien en te beleven. Met dit logo kunnen de inwoners en toeristen laten zien dat zij Ferwert en Hegebeintum een warm hart toedragen en de moeite waard vinden. Kortom, dat zij FAN zijn van Ferwert-Hegebeintum!

Iedereen is welkom op vrijdag 10 juli a.s. op het Vrijhof te Ferwert.