Algemeen

Feestelijk Open Huis Harsta State in Hegebeintum

Op zaterdag 5 november houdt Harsta State in Hegebeintum open huis. Buurtbewoners en pers zijn van 11.00-14.30 uur van harte welkom om het nieuwste museum -en vakantiehuis van Hendrick de Keyser Monumenten te bezichtigen.

Harsta State wordt toegevoegd aan het culturele ensemble van het Kennis- en Informatiecentrum met archeologisch steunpunt en de Romaanse kerk op de terp. Het huis en de kerk zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Per november is dit ensemble - ook als geheel - te bezoeken. Hiertoe zijn Hendrick de Keyser en Stichting Terp Hegebeintum onlangs een samenwerking met elkaar aangegaan. 

 

Openstelling musemhuis en tuin 

Op zaterdag 5 november kun je van 11.00 – 14.30 uur het resultaat zien van de grondige restauratie. Harsta State wordt deels ingericht als museumhuis en deels als vakantiehuis. De 18e-eeuwse salon is voorzien van uniek houtsnijwerk in Lodewijk XVI-stijl. De inrichting is in de stijl van de 19e eeuw. Vanaf 6 november is de salon regulier open voor het publiek, net als de tuin waar in het voorjaar de stinzenflora bloeit. Een bezoek aan de tuin met onder andere de zeldzame blauwe anemoon en het Haarlems klokkenspel is een absolute must. 

 

Vakantiehuis

In de linkervleugel van het huis is een tweepersoons appartement ingericht dat gehuurd kan worden voor vakanties, weekenden, of als gastenverblijf. Door het bijzondere interieur waan jij je in de 19de eeuw terwijl je geniet van modern comfort. Vanuit Harsta State kun je heerlijk wandelen en fietsen langs de mooie Waddenkust en de vele terpdorpen.

 

Een bezoek aan de Harsta State is mogelijk op woensdag en vrijdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur. Een ticket is verkrijgbaar aan de kassa van het bezoekerscentrum. Hier kan ook geparkeerd worden. 

Meer informatie over het museum- en vakantiehuis vindt u op hendrickdekeyser.nl/museumbezoek/harsta-state-hegebeintum

 

Vrijwilligerswerk

Voor het bijzondere ensemble van Harsta State, kerk en informatiecentrum worden nog vrijwilligers gezocht. Voor meer informatie over een vrijwilligersfunctie kunt u contact opnemen met onze coördinator Liesbeth ten Wolde, e-mail l.tenwolde@hendrickdekeyser.nl