Algemeen

Fêste Grûn in MFA “de Ynset” Holwert

Vrijdag 27 oktober is het in MFA “de Ynset” Holwert tijd voor Fêste Grûn. Fêste Grûn is een prachtig Friestalig theaterstuk, dat zijn oorsprong vindt in het creatieve brein van Tjeerd Bischhoff. 

Het verhaal neemt ons mee op een boeiende reis vol ontmoetingen en zelfontdekking. Renate (Marijke Geertsma) is een ambitieuze journaliste uit de stad. Door een noodlottig auto-ongeluk raakt ze onverwacht verbonden met Rein (Jan Arendz), een nuchtere boer van het uitgestrekte platteland. 

Rein, een weduwnaar, draagt de last van de stikstofproblematiek op zijn schouders, terwijl hij ook worstelt met de delicate kwestie van de opvolging van zijn geliefde boerderij. Aan de andere kant staat Renate, die in haar eigen leven te maken heeft met de uitdagingen van haar carrière en de veranderingen in haar thuissituatie. 

De twee hoofdrolspelers hebben totaal verschillende achtergronden, maar hun nieuwsgierigheid naar elkaar overwint elke barrière. Terwijl ze elkaar beter leren kennen, verliezen ze zichzelf in de betoverende blik van de ander. Hun ontmoeting brengt een onverwachte verandering teweeg; door de ogen van de ander beginnen ze anders te kijken naar hun eigen leven. Met muziek van Eddie Mulder. 

Kijk voor meer info op www.mfa-holwert.nl