Algemeen

Fietstoertocht De Juweel groot succes

Aan de door FTC Stiens georganiseerde toertocht op 12 september vanuit Stiens, over verschillende afstanden, hebben ruim 200 fietsers meegedaan. Dit waren niet alleen racefietsers. Het aantal deelnemers dat op ‘gewone’ fietsen en E-bikes, de speciaal voor deze groep uitgezette tocht van 50km volbrengt, neemt toe. De deelnemers komen niet alleen uit Stiens en omgeving. Ook verder vanuit de provincie en van buiten Friesland waren er inschrijvingen.

De weersomstandigheden zijn deze dag prima, al staat er wel een stevige wind. De fietsers hebben genoten van het prachtige landschap en de pittoreske dorpen.

Het was een gezellige drukte bij De Kern in Stiens. De organisatie heeft ervoor gezorgd dat het parkeren buiten het centrum plaatsvindt. Dit is door de middenstand erg gewaardeerd. De Corona-maatregelen zijn deze dag goed nageleefd.

Samen met de ondersteuning van sponsoren kan een dergelijk evenement nog georganiseerd worden. Fietsspeciaalzaak Haijma heeft voor deze gelegenheid gezorgd voor de AGU-boog en stelde ook een origineel fietstenue beschikbaar van Jumbo-Visma. Degene die de einduitslag van de Tour de France goed voorspelde, ontvangt dit fraaie wielertenue. Bij meer goede inzenders wordt er geloot. De prijswinnaar wordt bekend gemaakt op dinsdag 22 september. De uitslag komt ook op de website van de vereniging. www.fietsclubstiens.nl

FTC Stiens is tevreden met het verloop van de de dag en zal zeker ook volgend jaar De Juweel weer organiseren.