Algemeen

Filmhuis Stiens: 'Misbehaviour' eerste actie tegen Miss-verkiezingen

1970 was een ongewoon jaar voor de Miss World-verkiezing die in Londen werd gehouden. In het publiek zaten ook leden van de vrouwenbeweging verspreid, gewapend met waterpistolen en zakken meel. 

Misbehaviour vertelt het verhaal over hoe hier feminisme wereldwijd een beetje op de kaart is gezet. Filmhuis Stiens vertoont dit luchtige sociaaldrama van Britse makelij maandag 29 november in de Skalm. Aanvang 20.00 uur. Het is een film die twee actuele thema’s aanraakt, de #metoo-beweging en Black Lives Matter. In 1970 hadden Britse feministische vrouwen zich verenigd in de Women’s Liberation Front. De heisa rond Miss World was voor heen een mooie mogelijkheid voor de feministen om van zich te laten horen bij deze ‘veemarkt’. De tweede hoofdlijn van ‘Misbehaviour’ concentreert zich op het gedoe achter de schermen. Daar lopen genoeg foute mannen rond. Met de organisator van het feest als de lompste van het stel. Maar voor hem pleit dan weer dat hij het voor elkaar gekregen heeft om Zuid-Afrika naast een blanke vrouw voor het eerst ook een kleurlinge naar Londen te laten sturen.

 

‘Misbehaviour’ is het speelfilmdebuut van regisseur Philippa Lowthorpe. Zij regisseerde hiervoor diverse afleveringen van populaire tv-series als ‘The Crown’ en ‘Call the midwife’.

Reserveren via www.filmhuisstiens.nl