Algemeen

Flitsende start brengt Rens Miedema een achtste plaats

Bij de vierde NK races op circuit De Landsard in Veldhoven wist Rens Miedema zich van een dertiende naar een achtste plaatst te knokken. 

In de wisselende weersomstandigheden was het moeilijk een goede kwalificatie te rijden. Er was weinig tijd om een droge snelle ronde neer te zetten. Rens maakte in zijn snelle ronde een schakelfoutje waardoor hij pas als dertiende van de grid mocht vertrekken. “Daar baalde ik wel zo van! In dit drukke veld is het juist heel belangrijk om een goede startpositie te hebben.” Aldus Rens. De veertienjarige Stienser liet het daar niet bij zitten, hij ging met zijn trainer de beste startstrategie bespreken en was vastbesloten om in de race naar voren te komen. En dat lukte, hij koos bij de start de lijn aan de buitenkant, nam zo veel snelheid mee en kon in de eerste en tweede bocht al vier jongens voorbij. Door een crash voor hem waarbij de motor en rijder midden op de baan belandden kon hij nog een positie winnen door de gevallen coureur aan de goede kant voorbij te steken. Bij de eerste doorkomst lag hij zevende.  

Één van de snellere rijders die vol in de remmen moest voor de crash zat achter Rens, maar haalde hem al snel bij. Rens probeerde hem tevergeefs achter zich te houden maar met nog drie ronden te gaan vond de jongen een gaatje en stuurde Rens terug naar een achtste plaats.  

“Ik had een wereldstart, zo goed is me dat nog nooit gelukt. En ik heb in de race een snellere tijd gereden dan ik het hele weekend heb gedaan dus ik ben superblij met deze uitslag!” 

In race twee wist Rens bij de start wederom een aantal plekken te pakken, maar kwam vast achter een rijder die een foutje maakte waardoor hij de aansluiting met de groep voor hem verloor. Hij heeft zijn best gedaan het gat dicht te rijden maar de jongens voor hem reden dezelfde rondetijden. Met de Belg Loris Dekkers in zijn kielzog werd het de laatste ronden nog erg spannend, elke bocht probeerde Loris aan Rens voorbij te komen en als dat lukte wist Rens direct weer aan Loris voorbij te gaan. De strijd ging door tot op de streep. Maar Rens wist de vrolijke Belg achter zich te houden en werd daarmee tiende.  

“Ik wist dat hij het in de laatste bocht zou gaan proberen. Dus ging ik iets langzamer door de één na laatste bocht en gaf hem de ruimte aan de binnenkant, zo zou hij bij het uitkomen van de laatste bocht aan mijn buitenkant moeten zitten en was ik hoe dan ook eerder bij de streep omdat mijn lijn sneller was dan de zijne. Zijn voorwiel zat naast mijn achterwiel! Strategie dus gelukt!” Legt de trots lachende Rens zijn laatste actie uit.