Algemeen

Deze foto is recent gemaakt in Boulogne -sur Mer een havenstadje aan de Opaalkust in Frankrijk door Albertien Jongmans Marrum

Per toeval ontdekte ik dat er door de stad heen prachtige, gigantische muurschilderingen waren waarvan deze foto er een van is. Lokale en internationale artiesten kwamen reeds hun talenten  uitoefenen op muren, gevels en elektriciteitskasten. Met deze prachtige murals willen ze een nieuwe blik werpen op de stad.

 Ieder jaar wordt, tijdens het Street-art-festival, de openbare kunstcollectie in Boulogne met een aantal nieuwe muurschilderingen uitgebreid.  Artistieke stromingen te ontdekken, verrijkt met boodschappen van kunstenaars van over de hele wereld. Respect voor t milieu, solidariteit, kennis delen, doorzettingsvermogen. Ik heb maar een fractie gezien, het was teveel voor 1 dag om te lopen.

Deze uitgekozen foto is van een Spaanse kunstenaar Wedo, hij heeft zijn eigen boots met verfspetters geschilderd en juist voeten gekozen  omdat deze je ergens brengen, zorgen stabiliteit en contact hebben met de aarde.

Albertien Jongmans Marrum