Algemeen

Franeker zoekt avontuurtjes voor thuisblijvers

Met het oog op de komende zomerperiode stelt Franeker opnieuw een serie van bijzondere activiteiten samen voor Nederlanders die komende zomer in eigen land vakantie vieren. Franeker inwoners, bedrijven en instellingen kunnen hun idee voor de ’11 avontuurtjes’ doorgeven.

 

fotograaf: Jan Edwin Geertsma

 

11 avontuurtjes

De coronapandemie veroorzaakte in de zomer van 2020 een vreemde patstelling. Normale bezigheden waren amper mogelijk, het theater en musea waren lang dicht, toch was Franeker in trek bij veel toeristen. Als oplossing werd toen gekozen voor een serie van 11 avontuurtjes die geheel ‘coronaproof’ gedaan konden worden. Zo werden onder andere ‘de Kriminele Kuier’ en de SUP-arrangementen voor de thuisblijvers een onderdeel van de ’11 avontuurtjes’ in de Elfstedenstad. Na de evaluatie afgelopen winter bleek dat deze serie ontdekkingen een vervolg moesten krijgen. De werkgroepen citymarketing en agendacommissie verzamelen ideeën en initiatieven via het e-mailadres: info@franeker.frl

Staycation

Met de oproep sorteert de Elfstedenstad voor op opnieuw een golf van binnenlands toerisme die ook wel: staycation wordt genoemd. Met de serie van avontuurtjes wordt dan voldaan aan de wens om méér van eigen land te ontdekken. De eerste (mogelijke) avontuurtjes zijn al binnen. In juni moet de lijst worden vastgesteld. Vermoedelijk zijn er meer dan 11 avontuurtjes te noemen die dan mee worden genomen in het overzicht.

De lijst van 2020

Dit was de serie vorige zomer:

Avontuurtje 1: stap eens binnen bij een waddenkunstenaar
Avontuurtje 2: doe de Waadhoeke rally over oude zeedijkjes
Avontuurtje 3: SUPPEN door de stadsgrachten
Avontuurtje 4: picknick en verdwaal in een vlinder idylle
Avontuurtje 5: ontdek met de fiets geheime kerkjes
Avontuurtje 6: proef thee in speciale tuinen en koepels
Avontuurtje 7: bekijk de mooiste films vanuit een fauteuil
Avontuurtje 8: pluis de academische geschiedenis uit langs 11 foto's
Avontuurtje 9: doe een staredown met de schele professor
Avontuurtje 10: bibber tijdens de kriminele kuier van Franeker
Avontuurtje 11: kruip op zolder van 's werelds oudste planetarium