Algemeen

Gemeente en Tûmba hijsen samen regenboogvlag

 

Gemeente Waadhoeke en kenniscentrum antidiscriminatie Tûmba hesen vrijdagmorgen 9 oktober samen de regenboogvlag bij het gemeentehuis in Franeker. Wethouder Boukje Tol deed dat namens de gemeente en Arnold Helmantel namens Tûmba. De regenboogvlag ging in top vanwege Nationale Coming Out Day en als opmaat naar Waadhoeke als Regenbooggemeente. Tûmba was er bij omdat hun Verhalencaravan deze dag in Franeker staat. Daarin kunnen mensen hun verhaal delen.

Coming Out Day en Regenbooggemeente

Coming Out Day vindt  jaarlijks op 11 oktober plaats, Er wordt op die dag aandacht besteed aan het moment dat een homo, lesbienne, biseksueel of transgender openlijk voor zijn of haar seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt. Op donderdag 22 oktober behandelt de gemeenteraad van Waadhoeke de notitie Antidiscriminatiebeleid. Wanneer de raad de notitie vaststelt, mag de gemeente Waadhoeke zich officieel ‘Regenbooggemeente’ noemen.  

 

Tûmba-caravan

De Tûmba-caravan reist dit najaar door Fryslân en staat vrijdag 9 oktober op de Breedeplaats in Franeker om mensen te ontmoeten en hun verhaal verder te brengen. In Fryslân wonen ruim 600.000 bijzondere mensen. En die mensen zitten vol verhalen. Verhalen over wat ze beleven, leren, wat hun dromen zijn en hoe ze tegen de wereld aankijken. Die verhalen delen ze in de kleinste én reizende ambassade van Fryslân. In en rond de caravan worden natuurlijk de RIVM-richtlijnen in acht genomen. Wil je ook je verhaal delen? Kom naar de Tûmba-caravan.