Algemeen

Gemeente Leeuwarden complimenteert fietsende forenzen tijdens de Fiets-naar-je-werkdag

Van 22 tot en met 26 mei organiseert Gemeente Leeuwarden de fietsweek. We organiseren deze week diverse gratis fietsactiviteiten om te laten zien dat het steeds beter fietst in Leeuwarden en omstreken.

 

Het thema van dit jaar is: Iedereen Fietst!

Wethouder Evert Stellingwerf: “We kozen dit thema omdat we het belangrijk vinden dat iedereen ook een fiets heeft. Kinderen moeten gewoon naar school kunnen op een fiets, of naar de sportclub. Maar het is breder dan dat. Ook senioren moeten zich veilig voelen op de fiets. We leggen daarom brede fietspaden aan én er zijn programma’s zoals Doortrappen, waar extra aandacht is voor veilig fietsen”

 

25 mei is landelijke Fiets-naar-je-werkdag: uitdeelactie in Leeuwarden

Wethouder Evert Stellingwerf deelt 25 mei appels uit aan fietsende forenzen op weg naar huis. Met dit compliment uiten Werk Slim, Reis Slim en Gemeente Leeuwarden hun waardering voor mensen die niet met de auto naar het werk gaan, maar op de fiets! Daarmee geven zij aan fietsen belangrijk te vinden: een groener milieu, vitaliteit en goede bereikbaarheid van stad en regio. Fietsende voorbijgangers worden uitgenodigd een praatje te maken met de wethouder en een kopje koffie/thee te drinken bij de barista op locatie.

 

Programma van de dat-fietst-beter-week

Tijdens de Fietsweek zijn er verschillende activiteiten te doen. Er is een fiets-avond-vierdaagse. Senioren kunnen een dagje doortrappen. Er zijn fietsclinics voor kinderen. Het is landelijke fiets-naar-je-werk-dag en nog veel meer!  

 

Meer informatie over deze week en het programma is te vinden op www.leeuwarden.nl/fietsweek

 

Samenwerkende partijen

Gemeente Leeuwarden organiseert de fietsweek samen met stichting Iedereen Fietst, de Fietsersbond, Doortrappen en Werk Slim, Reis Slim.