Algemeen

Gemeente Leeuwarden zet week lang de fiets centraal

Van 22 tot en met 26 mei organiseert Gemeente Leeuwarden de fietsweek.We organiseren deze week diverse gratis fietsactiviteiten om te laten zien dat het steeds beter fietst in Leeuwarden en omstreken.

Het thema van dit jaar is: Iedereen Fietst!

Wethouder Evert Stellingwerf: “We kozen dit thema omdat we het belangrijk vinden dat iedereen ook een fiets heeft. Kinderen moeten gewoon naar school kunnen op een fiets, of naar de sportclub. Maar het is breder dan dat. Ook senioren moeten zich veilig voelen op de fiets. We leggen daarom brede fietspaden aan én er zijn programma’s zoals doortrappen waar extra aandacht is voor veilig fietsen”

 

Inzamelactie fietsen

Wethouder Evert Stellingwerf en kinderburgemeester Femke Bakker openen samen de fietsweek in de werkplaats Oud-Oost aan de Ouddeelstraat 9 in Leeuwarden. Dit is één van de drie locaties in de gemeente Leeuwarden waar mensen hun oude fiets kunnen inleveren. De andere twee locaties zijn Werkpro Leeuwarden (Cornelis Trooststraat 48) en de Kringloop in Grou (Muldyk 3). Fietsenmakers knappen deze fietsen op. Mensen die het niet zo breed hebben, en graag een fiets voor hun kind willen, kunnen (via stichting Leergeld) in aanmerking komen voor een fiets. Wethouder Stellingwerf: “Dus heeft u nog een (kinder)fiets over? Lever die fiets dan in bij één van de drie locaties. Daarmee zorgen we er samen voor dat iedereen kan fietsen!”

 

Programma van de Fietsweek ‘Iedereen Fietst’

Tijdens de Fietsweek zijn er verschillende activiteiten te doen. Van maandag tot en met donderdag is een fiets-avond-vierdaagse. Senioren kunnen op woensdag 24 mei een dagje doortrappen. De hele week zijn er fietsclinics voor kinderen op de wielerbaan in Leeuwarden. Donderdag 25 mei worden fietsers in het zonnetje gezet tijdens de landelijke fiets-naar-je-werk-dag, en nog veel meer! 

 

Meer informatie over deze week en het programma is te vinden op www.leeuwarden.nl/fietsweek

 

Samenwerkende partijen

Gemeente Leeuwarden organiseert de fietsweek samen met stichting Iedereen Fietst, de Fietstersbond, Doortrappen en Werk Slim, Reis Slim.