Algemeen

Gezamenlijke expositie van kunstschilders Jarig Visser en Talea Jansma in Finkum

Kunstschilders Jarig Visser en Talea Jansma hebben hun eerste gezamenlijke expositie van olie- en acryl schilderijen. In de maanden juni en juli 2020 zullen Jarig en Talea elk weekend (vrijdag, zaterdag, en zondagvan 13.00 tot 17.00 uur een expositie houden in Vituskerk aan de Holdingawei 51 in Finkum.

Visser had op jonge leeftijd al een passie voor schilderen. Vandaar dat hij huisschilder is geworden. Per toeval kwam Jarig Visser er tien jaar geleden achter dat hij ook heel aardig met penseel en olieverf overweg kon. Visser haalt zijn inspiratie uit de omgeving: het Waddenlandschap en het boerenleven. Zijn voorkeur gaat uit naar waterpartijen en verstilde natuurweergaven. Momenteel legt Visser zich toe op het maken van portretten. Zijn schilderijen ademen een sfeer van rust en warmte. Visser gebruikt het zogenaamde glaceer-techniek waardoor er diepte en contrast in de afbeeldingen komen. In 2019 had Visser podium in het restaurant op de Zwarte Haan, aldaar

Jarig Visser trof Talea Jansma bij het vrijwilligerswerk voor de Van Harenkerk in Sint-Annaparochie. Het werk van de beide Bildtse kunstenaars is verschillend in materiaal en onderwerpen.

Jansma schildert met acryl op canvas, hout en kurk. Zij  heeft een voorliefde voor abstracte afbeeldingen in pastelkleuren. Talea Jansma zal de collectie acrylschilderijen exposeren over haar woonplaats Sint-Jacobiparochie, waarin de watertoren een centrale rol  en de Waddenzee serie. Bij haar schilderijen maakt zij ook bijpassende gedichten. Jansma is ook bekend van haar Bildtse verhalen, streeknovelles en gedichtenbundels. Sinds 2019 heeft zij in atelier aTALjEA een Kûnstútlien. Jansma schenkt de netto-opbrengst van al haar werk aan WarChild.