Algemeen

Gezonde Schoolweek groot succes op Campus Middelsee!

Afgelopen week was er voor de leerlingen van de Campus Middelsee de zogenaamde Gezonde Schoolweek. De lessen werden vanuit de thema's van de 'Gezonde School' ingekleurd. Dit jaar waren de thema's bewegen en sport, mediawijsheid, relaties en seksualiteit, roken alcohol- en drugspreventie en voeding aan de beurt

De leerlingen begonnen een dag met een ontbijt, bij dit moment werd het belang van een gezond ontbijt benadrukt. Voor de tweede klassen was er daarna een ronde door Sint Annaparochie waarbij onderweg verschillende opdrachten over voeding werden gemaakt zoals het proeven van eetbare bloemen en het ruiken van en herkennen van kruiden.

Theater Smoar gaf de voorstelling 'Sexy T(h)ing', een voorstelling die de gevolgen van sexting verduidelijkt.

Bart Melief was met de voorstelling 'Klappen voor Bart' erg overtuigen naar de leerlingen wat pesten kan doen met iemand. Ook werd de film 'Groepsdrugs' door de leerlingen gekeken, wat doet een verslaving met je en wat zijn hiervan de gevolgen in je naaste omgeving? Leerlingen waren zichtbaar geraakt!

Voor klas 3 werd er de escaperoom 'het stopt bij jou' gespeeld. Op een interactieve manier werd shame-sexting bespreekbaar gemaakt. Hoe te handelen als je een naaktfoto doorgestuurd krijgt. De leerlingen kregen zicht op de impact en invloed van hun eigen handelen.

De 3D-trippingbike van Responsible Young Drivers werd ook door klas 3 ervaren. In nuchtere toestand ervaren hoe je onder invloed op de fiets zit. Leerlingen schrokken hoe moeilijk (en gevaarlijk) fietsen dan is.

Voor alle klassen was er ook een sportdag. De leerlingen konden kiezen uit sporten als tennis, golf, kanovaren, kaatsen, bootcamp. Het weer zat mee en de leerlingen hadden plezier bij hun twee gekozen workshops.

Er kon ook gekozen worden voor polsstokspringen. Met de speciaal van aluminium gemaakte polsstok (gedoneerd door Meijer Metal), werd er weer als vanouds over sloten gesprongen.

De week was erg leerzaam en dat op een andere manier dan normaal in de schoolbanken!