Algemeen

Graffitikunst in time-out van Campus Middelsee

Sinds het begin van schooljaar 2021-2022 is ‘de time-out’ een begrip binnen Campus Middelsee. De time-out is een nieuwe route binnen de zorgstructuur van de Ulbe van Houten. 

De time-out is een voorziening voor leerlingen die voor een bepaalde periode niet deel kunnen nemen aan de lessituatie of juist behoefte hebben aan een rustige en prikkelarme omgeving om hun werk te doen. In de time-out zijn twee time-out functionarissen, Ilse de Vries en Iris Klaver, die zorg op maat bieden en een open dialoog aangaan met de leerlingen. 

Door de samenwerking met de leerlingen die Kunstvakken volgen, onder leiding van Imka Wijga en Nienke Posthumus, is de time-out nóg meer een ruimte van en voor de leerlingen geworden. Zij hebben graffitiles gehad van kunstenaar Roy Schreuder, die samen met hen kleurrijke kunst heeft gemaakt waarmee ze de time-out hebben opgefleurd. Nadat de leerlingen de graffitiwerken gepresenteerd hebben voor een kleine delegatie, is de opening feestelijk gevierd met een versnapering. 

De volgende kunstwerken zijn gemaakt door de leerlingen: 

Star Antlers – door Froukje Bouma en Tjitske Annema

De weg naar de hemel - 

door Judith Zondervan, Roos Zwama en Renske van der Meulen

Free Willi - door Jelte Meesters

Drieluik: Morning forest, Fantasy forest, Dark forest - 

door Yvette Boterhoek, Tjitske Annema en Froukje Bouma λ