Algemeen

Het is feest in de bibliotheek met Maximiliaan Modderman en de burgmeester.

Van 25 januari tot en met 4 februari zijn de Nationale Voorleesdagen. Deze twee weken staan in het teken van lezen en voorlezen. Elk jaar wordt er een prentenboeken top 10 gemaakt en daarvan wordt er één boek uitgekozen tot hét prentenboek van het jaar. Voor dit jaar is dat Maximiliaan Modderman geeft een feestje!

In de bibliotheek kun je tijdens de Nationale Voorleesdagen heel veel leuke dingen doen, want wij vieren feest!

Yoga-voorstelling met Maximiliaan Modderman

In de bieb van Dokkum, Hallum en St.- Annaparochie ga je op yoga-avontuur met Tineke. Tineke heeft een yoga-voorstelling geschreven gebaseerd op het prentenboek van het jaar. Samen duiken jullie in het boek van Maximiliaan Modderman geeft een feestje. De kinderen hoeven niet stil te zitten tijdens deze voorstelling. Geschikt voor kinderen van 2-6 jaar.

23 januari bibliotheek Dokkum om 15.00 uur, 24 januari bibliotheek Hallum om 11.00 uur en 28 januari bibliotheek St.-Annaparochie om 11.00 uur.

De burgemeester en kinderburgemeester komen voorlezen!

Dat is nog eens feest: in Bibliotheek Dokkum komen burgemeester Johannes Kramer en kinderburgemeester Ilse Leffring voorlezen tijdens de Nationale Voorleesdagen! Op donderdag 26 januari om 15.30 uur leest Ilse voor aan de peuters en burgemeester Kramer zal vanaf 16.00 uur voorlezen aan de kleuters.

26 januari bibliotheek Dokkum om 15.30 uur en om 16.00 uur. 

Prentenboeken top 10 Quiz

Op Schiermonnikoog kun je meedoen aan de Prentenboeken top 10 Quiz. Een speurtocht door de bieb, waarbij je de boeken uit de prentenboeken top 10 opzoekt en de vragen die erbij horen beantwoord. Lever je antwoorden in bij de balie in de bieb en misschien win je ook nog iets leuks, of lekkers. 

Aanmelden voor de voorstelling 

Voor de yoga-voorstelling is het raadzaam om je aan te melden via de website van de bibliotheek www.ontdekdebieb.nl, want vol=vol. Alle activiteiten zijn gratis.