Algemeen

Het is geen sexy onderwerp, maar verdient wel aandacht: valpreventie!

Professor Marcel Levi spreekt van een epidemie waar je niemand over hoort, namelijk die van vallen bij oudere mensen. "Valpreventie verdient meer aandacht als speerpunt van publieke gezondheidszorg bij een oudere populatie. Het is niet het meest sexy onderwerp, maar kan potentieel gigantisch veel meer gezondheidswinst opleveren dan ingewikkelde operaties en dure medicijnen (bron: Parool)

In de media wordt door wetenschappers steeds meer aandacht besteed aan het voorkomen van vallen bij ouderen. Een heel belangrijk onderwerp want valpreventie kan zoveel meer gezondheidswinst opleveren. Ook als u ouder wordt wilt u zelfstandig uw dagelijkse dingen, zoals boodschappen en bezoekjes aan familie, kunnen blijven doen. Juist daarom is het belangrijk dat u zich veilig en vertrouwd voelt met uw lichaam. Met het valpreventie beweegprogramma verbetert u uw spierkracht en evenwicht. De kans om te vallen wordt daarmee kleiner. Bovendien leert u nieuwe mensen kennen en verbetert uw algehele conditie. Dit najaar organiseert Bakker Training Therapie, in samenwerking met Stichting Amaryllis en BV Sport,  al weer voor het 7e jaar het valpreventieprogramma "Mobyl op Moandei" in de Skalm in Stiens. Ook in Bewegingscentrum Hallum kunt u weer terecht voor een valpreventietraining.

 

Wanneer en waar?

Stiens: maandag 26 september om 10:15 uur starten met koffie in de Skalm en om 11:30 uur afsluiten met een driegangen menu (‘Mobyl op Moandei’).

Hallum: dinsdag 11 oktober om 9:30-10:30 uur en daarna gezamenlijk koffie drinken in Bewegingscentrum Hallum (‘In Balans’).

 

Het programma bestaat uit 10 wekelijkse bijeenkomsten. Een aantal zorgverzekeraars vergoedt de valpreventietraining (deels) vanuit de aanvullende verzekering.

 

Meer informatie of aanmelden?

Via Bakker Training Therapie, tel. 058-2573410 of mail naar info@bakkertrainingtherapie.nl