Algemeen

Het nieuwe boek 'Er slaapt een lied in alle dingen' van Rinnie Nauta uit Stiens is verschenen

Op vrijdag 24 september is het nieuwe boek 'Er slaapt een lied in alle dingen - Inspirerende momenten uit mijn leven' van Rinnie Nauta verschenen. Deze biografie wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Er slaapt een lied in alle dingen Inspirerende momenten uit mijn leven. 
www.boekscout.nl, ISBN 978-94-643-1817-3

In dit boek beschrijft Rinnie Nauta-de Jong (1939) momenten uit haar leven die haar inspireren. Soms is dat een ervaring tijdens een vakantie, maar het kan ook een gesprek zijn wat haar ontroert, een ontmoeting met een prachtig mens of iets dat met natuur of religie te maken heeft. Daarnaast heeft ze bij veel verhalen een eigen schilderij of tekening geplaatst en een enkele keer ook een foto die mooi past bij de tekst. Met haar schilderijen en tekeningen geeft ze aan de inhoud een extra accent. Ze hoopt dat anderen zich kunnen herkennen in hetgeen ze schrijft.

Jarenlang heeft ze als lerares gewerkt in het basisonderwijs, waar haar belangstelling vooral uitging naar kinderen die wat buiten de boot vielen, wat uiteindelijk resulteerde in werken bij het speciaal onderwijs. Rond haar veertigste kreeg de belangstelling voor schrijven een kans als vrijwilliger in een baan als redacteur en later eindredacteur bij het toenmalige provinciale maandblad Foar de Frou, uitgave van de Bond van Plattelandsvrouwen in Friesland (nu Vrouwen van Nu). Daarna volgde een periode waarin ze eindredacteur van het kerkblad in haar dorp werd, een blad waarin ze daarna nog vele jaren columns heeft geschreven. Toen ze zestig werd kreeg ze interesse in iets waar haar vader al lang op had gehoopt, namelijk schilderen en tekenen. Ze vond op zolder het kistje met tubes olieverf terug, dat ze veertig jaar eerder van hem kreeg. Ze nam schilderles en heeft daarin een talent ontdekt, dat haar het gevoel geeft dat ze naast lesgeven en schrijven uiteindelijk de mens is die ze wil zijn, compleet.