Algemeen

Het schoolkorfbaltoernooi is terug!

Woensdag 10 mei vanaf 14.30 uur was het een drukte van belang op het korfbalveld van CSL in Britsum. De scholen: OBS De Jint, IKC De Swirrel, OBS Arjen Roelofsskoalle en IKC De Sprankel aanvaardden de uitnodiging en pakten de korfbal-bal op om de strijd aan te gaan in wedstrijden van 4 tegen 4.

Maar liefst 130 leerlingen van de vier scholen stonden in de startblokken om in vijf poules te gaan uitvechten wie de beste korfbalteams van de scholen zijn. Er waren drie bekers te winnen in de leeftijdsgroepen, groep 3 en 4, groep 5 en 6 en groep 7 en 8. 

De algemene leiding was in handen van Taco en Tiemen. Het was goed uitgedacht en de organisatie verliep op rolletjes. 

Met ongeveer 25 vrijwilligers van CSL en MNenW is het evenement deze middag gedraaid. Van die vrijwilligers waren het veel jeugdleden, die aanwezig waren om de wedstrijden te fluiten, teams te coachen, de wedstrijduitslagen vast te leggen en de bardiensten te draaien. Ook veel ouders kwamen hun kroost aanmoedigen en supporters van de club waren volop aanwezig.

Zo heeft jong en oud zich ingezet voor een prachtig toernooi. De kinderen hebben hun sportieve kwaliteiten ingezet, sommige teams hebben een spoedtraining korfbal gekregen, waardoor iedereen er vol voor kon gaan. Er is gestreden, er is gebikkeld en er zijn mooie wedstrijden gespeeld, die soms ook best heel spannend waren. 

Uiteindelijk is de winst naar de Sprankel gegaan, in alle leeftijdscategorieën hebben zij de bekers in de wacht gesleept