Algemeen

Stappen in Stiens organiseert op vrijdag 4 november 2022 een avondwandeltocht!

Zoals al eerder in De Stienser aangekondigd is het thema van 2022 de Elfstedentocht. Langs de route wordt op 11 plaatsen in Stiens de stempelkaart afgestempeld en kunnen de deelnemers genieten van de ‘koek- en-zopie’, straattheater op de klúnplaats en op verschillende plaatsen muziek zoals dat hoort bij de tocht der tochten. De groepen starten in meerdere tijdsblokken. De 1e groep vertrekt om 18:30 uur en daarna ieder kwartier, tot max. 300 personen. De start en de aankomst zijn bij de Nije Skalm, Ljipstrjitte 1 Stiens. 

Wat vragen wij van u, wandelaars? 

Komt u in uw 'schaats-outfit'? En omdat de wandeling in het donker is, zet jezelf eens lekker in het licht zodat je goed zichtbaar bent! Denk bijvoorbeeld aan een muts met een lampje, of lichtjes langs armen en benen zodat het een lang lint van lichtjes wordt!

 

Wat vragen we van de 

omwonenden aan de route?

De tochten in 2018 en 2019 waren mede dankzij de spontane medewerking van omwonenden aan de route een groot succes! Wat hebben de wandelaars en ook wij als organisatie genoten van al die mooie verlichte en versierde huizen en tuinen. Als het goed is hebben de omwonenden langs de route van deze tocht op 4 november onlangs een brief van ons in de bus gekregen waarin wij vragen of zij hun huis en/of tuin, of misschien zelfs de hele straat, feestelijk zouden willen versieren en verlichten. En wat zou het ook leuk zijn als Stiens uitloopt om de wandelaars onderweg aan te moedigen. Het lijkt ons een geweldige ervaring om het hele dorp mee te laten genieten van deze bijzondere avond! We denken namelijk dat Stiens heel veel creatieve inwoners huisvest! Hou voor meer informatie Facebook en www.stappeninstiens.nl  in de gaten