Algemeen

Kinderen maken gratis kennis met sport en cultuur tijdens de Ontdek-, creëer- en scoormiddagen

Woensdagmiddag 13 en woensdagmiddag 20 september maken kinderen tussen de 7 en 13 jaar gratis kennis met verschillende sportieve en creatieve activiteiten tijdens de ‘Ontdek-, creëer- en scoormiddagen’. Van korfbal tot acrobatiek, van knutselen tot hiphop en meer.

Deze middagen worden georganiseerd naar een idee van de oud-kinderburgemeester, Femke Bakker. Destijds gaf zij tijdens haar sollicitatie al aan dat ze basisschoolkinderen meer wilde betrekken bij allerlei activiteiten die er binnen de gemeente Leeuwarden voor deze leeftijd worden aangeboden. “Mijn wens was dat kinderen uit de hele gemeente Leeuwarden vanuit school naar een locatie gaan waar clubs en verenigingen zich presenteren en een kleine clinic geven. Misschien ontdekken zij hier dan wel hun talent.”, aldus de oud-kinderburgemeester Femke. Femke Bakker was kinderburgemeester van Leeuwarden tijdens het schooljaar 2022-2023. In mei van dit jaar vonden al twee edities plaats van deze kennismakingsmiddagen. Direct na de start van het schooljaar worden de laatste twee edities gehouden.

De ‘Ontdek- creëer- en scoormiddagen’ zijn nog op:

• woensdag 13 september op beachveld Nijlân aan de Middelzeelaan in Leeuwarden

• woensdag 20 september op het voetbalveld van SC Stiens aan de Ieleane in Stiens

Alle middagen zijn van 14.45 tot 17.00 uur. Per locatie is er plaats voor 100 kinderen. Om die reden is het belangrijk dat kinderen zich voor deze middag aanmelden via https://app.blijvansport.nl/. De middagen worden georganiseerd in samenwerking met bv SPORT, Kunstkade, Stichting Leergeld, Jeugdfonds sport & cultuur en de Gemeente Leeuwarden