Algemeen

Koningsspringen 2021 in Stiens

Als voorloper op Koningsdag  sloegen 3 gymnastiekverenigingen de handen ineen voor de jeugd van hun clubs. Al maanden kan er niet geturnd worden in de gymzalen. En zijn de leden aangewezen op een buitenprogramma. De trainers van de 3 clubs, SGC Stiens, Unitas Menaldum en V en K Leeuwarden wilden hun leden hun leuke dag bezorgen. En gingen een mooie samenwerking aan. 

Een locatie werd gevonden in Stiens achter sporthal it Gryn. Het beheer werkte fantastisch mee. Daarnaast werden er eigen materialen  geregeld, tumblingbanen, minitrampolines, trampolines, balken en nog klein materiaal.  

De plaatselijke middenstand steunde dit leuke initiatief door voor drinken te zorgen (Jumbo Stiens) en lunchpakketten voor de trainers via bakker Nico & Aeltsje de Groot. 

Van te voren was het gezien het deelnemersaantal al een groot succes. In diverse rondes kwamen er ruim 110 jongens en meisjes in actie. Uiteraard alles Coronaproof. De jongste deelneemster was 3 jaar oud, de oudste 18.  

 

Het weer werkte ook nog zeer goed mee. Het werd een mooie, zonnige dag vol met positieve geluiden. Zowel kinderen als ouders waren zeer blij dat er iets leuks georganiseerd werd, dat wel  mogelijk was. Ook de leiding kijkt zeer tevreden terug op deze Koningsspringen 2021. 

 

Het plan is om hier een jaarlijkse traditie van te maken. De samenwerking is zeer goed bevallen