Algemeen

Kunst, cultuur en historie deze zomer in Ferwert

Komende zomer is kunst, cultuur en historie hét toverwoord voor Ferwert. Dorpsbelangen Ferwert Hegebeintum organiseert samen met Liesbeth Sijtsma van Outdoor Mozaīek Gallery en Tsjerkepaad een unieke combinatie van dit alles. Tijdens het Tsjerkepaad openen meer dan 250 Friese kerken hun deuren en dus ook in Ferwert. Gedurende een aantal van deze open dagen zullen er exposities worden georganiseerd in het koor van de Sint-Martinuskerk in Ferwert. Deze gevarieerde exposities vinden plaats op zaterdag 30 juli, 13 en 28 augustus en 10 september 2022 tussen 10:00 tot 17:00 uur waarbij de kunstenaars zelf  aanwezig zullen zijn.

Op diezelfde zaterdagen is het ook mogelijk aan een rondleiding deel te nemen door de historische kern van Ferwert. Startijd hiervan is 14:00 uur vanaf het Vrijhof. Een groep enthousiaste vrijwilligers zal bij toerbeurt een rondleiding van ca. 1 uur verzorgen op en rondom het Vrijhof voor toeristen en belangstellenden. Was u altijd al nieuwsgierig naar de rijke historie van Ferwert? De gidsen weten veel over de geschiedenis te vertellen; zo ook boeiende verhalen en leuke anekdotes die u vast nog niet kent! Voor meer nieuws hierover verwijzen wij u naar de website ferwertonline.nl. Vooraf en nadien kunt u in het kader van Tsjerkepaad de Sint Martinuskerk bezoeken en elke veertien dagen het werk van andere kunstenaars bewonderen.

Het programma op zaterdag 30 juli 2022

Marjolein Verheijen schildert dieren vanuit haar gevoel. “Een beeld moet kloppen en daarmee precies dát gevoel uitdrukken dat ik erbij vind passen” Marjolein werkt hoofdzakelijk met olieverf met soms een uitstapje naar andere media. Daarmee lukt het haar om de beelden vanuit haar hoofd realiteitsgetrouw te vertalen naar het doek en het gevoel erbij over te brengen.

Harmen H. Westra fotografeert hoofdzakelijk bevindingen uit Friesland. Natuur, landschap, de mens, weg- en waterbouw, seizoen werkzaamheden en belevenissen zijn onderwerp van zijn werken. “Ik zoek naar het detail van het onderwerp. De ontmoeting met de mensen die ik dan tegenkom is leuk”. Hij presenteert zijn werken op divers fotopapier, forex, mdf, in hout en in vondsten uit de natuur.