Algemeen

Leerlingen De Swirrel bezoeken Bouwbedrijf Kolthof

Alles te weten komen over werken in de bouw? Dan neem je bijvoorbeeld een kijkje bij een bouwbedrijf. En zo waren leerlingen uit groep 7/8 van basisschool De Swirrel in Britsum onlangs te gast bij Bouwbedrijf Kolthof.

Projectonderwijs
SWS De Swirrel werkt met projectonderwijs, wat betekent dat ieder schooljaar 5 thema’s behandeld worden. De kinderen leren tijdens deze projecten van alles over het desbetreffende thema. Hierbinnen worden dan ook de vakken Engels, spelling, taal, aardrijkskunde, geschiedenis, biologie en muziek aangeboden. Tijdens de diverse projecten maken de leerlingen verschillende uitstapjes en komen er gastsprekers op school. 

Leren over werken in de bouw
De aanleiding voor dit bezoek was het project ‘bouwen’, dat in januari en februari centraal staat in de hoogste groepen van De Swirrel. Om de leerlingen van groep 7/8 echt iets te leren over werken in de bouw, had het personeel van Bouwbedrijf Kolthof allerlei activiteiten bedacht. Zo kregen de kinderen een rondleiding door het bedrijf, mochten ze zelf een steiger bouwen en was er een leuke quiz waarmee ze een prijs konden winnen. Met koekjes en een lekker glas limonade werd deze leerzame ochtend afgesloten. Namens de school en de leerlingen: een dankjewel aan alle medewerkers van Kolthof voor de gastvrijheid.