Algemeen

Leerlingen ’t Fonnemint bouwen aan een “nieuwe stad”

De leerlingen groep 7 en 8 van ’t Fonnemint uit Sint Annaparochie volgen de komende 9 weken Wetenschap en Technieklessen op de Campus Middelsee. De wens van deze leerlingen was net als de leerlingen van de Campus Middelsee mee te spelen met de First Lego League.

Speciaal voor de basisscholen is hiervoor de zogenaamde Junior Frist Lego League programma ontwikkeld. Het thema en de opdracht voor de leerlingen tijdens deze League is: bouw een duurzame stad. Tijdens deze Junior League werken ze aan vaardigheden als ontdekken, ontwerpen, bouwen en delen. Zo moet er niet alleen een kraan gebouwd worden. Deze kraan moet ook voorzien worden van elektro motoren die ze zelfstandig moeten programmeren. Verder is er veel aandacht voor Core Values, oftewel kernwaarden die voor ieder kind in het team belangrijk zijn. De Junior First Lego League sluiten de leerlingen af met een grote finale op school.

De grote First Lego League schoolfinale met 24 teams is komende woensdagavond in de centrale hal van de Campus Middelsee. Op de foto bouwen leerlingen aan een kraan die door een ander team geprogrammeerd gaat worden. 

Belangstellenden en ouders zijn van harte WELKOM op 20 november vanaf 19.15 uur in de Campus Middelsee.