Algemeen

Lionsclub Leowardia organiseert wederom DE-waardepuntenactie voor voedselbank

Lionsclub Leeuwarden Leowardia ondersteunt ook dit jaar de voedselbank met een waardepuntenactie. In zes verschillende supermarkten staan inzamelboxen waar mensen hun Douwe Egberts waardepunten kunnen inleveren. Douwe Egberts verzilvert deze punten voor pakken koffie, die ze aan de voedselbank levert. 

In deze lastige coronatijd blijkt dat voedselbanken minder producten geleverd krijgen dan anders. En koffie was altijd al een product dat weinig wordt geleverd, omdat het niet snel bederft. Een kopje koffie is voor ruim een miljoen mensen in Nederland die onder de armoedegrens leven, een luxe product, die een flinke hap neemt uit het beschikbare budget. Om tóch koffie in de voedselpakketten te kunnen leveren, organiseren Lionsclubs door het hele land deze waardepuntenacties. In 2018 en 2019 deed Lionsclub Leeuwarden Leowardia ook mee aan deze mooie actie, met succes! En daarom wordt ook dit jaar de actie weer opgezet in Leeuwarden, Stiens en Hallum.

 

Hoe werkt het?

Op elk pak Douwe Egberts koffie zitten DE-waardepunten die je kunt uitknippen. Je opgespaarde punten kun je tot 15 februari 2021 doneren in een van de inzamelboxen. De volgende supermarkten in Leeuwarden en omstreken doen mee: Spar Hallum, Jumbo Hoeksterend, AH Cammingaburen, Jumbo Vogelbuurt, AH Bilgaard en AH Stiens. Ook Pickwickpunten kun u bij deze boxen inleveren. De Lionsclub verzamelt half februari alle punten en levert ze aan bij Douwe Egberts. Zij verhogen de opbrengst en zorgen zo voor een grote voorraad koffie bij de voedselbanken.

Lionsclub Leeuwarden Leowardia hoopt dat, zeker met de feestdagen in het achterhoofd, alle Douwe Egberts drinkers in Leeuwarden en omstreken de voedselbanken met dit kleine gebaar willen steunen. Zodat eenieder 2021 kan beginnen met een lekker bakje koffie